ГЕРБ ще влезе в парламента само за оставката на кабинета
Секция: ПОЛИТИКА
23 Юли 2014 08:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ГЕРБ ще влезе в парламента само за оставката на кабинета

/КРОСС/ГЕРБ ще влезе в парламента само за оставката на кабинета.

Ако тройната коалиция - БСП, ДПС и „Атака" - си осигури кворума, с който си управляваха еднагодина, ще влезем в парламента за точка „Оставка на кабинетът „Орешщарски"". В противен случай - не. Това заяви пред Нова тв лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

БСП да не плачат, че ГЕРБ не били в залата. Те неморално, без никакво право, управляваха една година и доведоха държавата до катастрофа. Да си сърбат тази седмица всичката попара, която си надробиха за една година, допълни Борисов.

Борисов разкритикува работата на правителството през годината му управление и обвини БСП, че през цялото време БСП е работило за съсипването на ГЕРБ.

Това, което сега става в КТБ, трябваше да стане с ГЕРБ, каза Борисов.

Надявам се г-н Василев да си дойде в България и да даде една пространна пресконференция, каза още Борисов. Най-важното е управителят и подуправителят на БНБ да бъдат отстранени. Прокуратура, НАП, БНБ и всички институции с цялата си мощност, след като влязоха, трябва да се произнесат. Едва сега БНБ започна да прави това, което трябваше да направи преди месец. И да не лъжат обществото. За да няма спекулации, ние бяхме на консултации, посочи лидерът на ГЕРБ по отношение на казуса с КТБ и БНБ. 

Не сменихме Искров, за да демонстрираме, че има спокойствие в системата. Дори и когато имаше проблеми, хората не са разбирали за тях, заради тишината в системата, която е необходима, разкри Борисов. 

Ние не сме част от този процес, категоричен бе той. Според Борисов, безспорно е, че войната между Делян Пеевски и Цветан Василев "нажижи обстановката". 

Борисов отрече да е запознат с политическите амбиции на Пеевски и Василев. Не съм разговарял с тези хора, каза той.