Има ли бъдеще България?
Секция: Интервюта
23 Юли 2014 12:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Има ли бъдеще България?

/КРОСС/ Като гражданин на Република България без колебание заявявам, че парламентът, президентството и Министерският съвет стигнаха дъното на апогея си и гарантираха напълно унищожения си авторитет за години напред. 

Не виждам какво може да се очаква от хора, които мислят само за собственото си политическо оцеляване и търсят начини за укриване на ограбените от народа милиони?

Не виждам и какво различно избирателите очакват от представителството на трите институции вбъдеще. Какво изобщо избирателите си въобразяват, че би могло да се промени от хора, които сринаха със земята престижа на институциите в държавата. Дори за малките деца обитателите на тези сгради по-скоро са близо до образа на мистър Бийн, отколкото до смислени политици със сериозни идеи за бъдещето на страната и народа ни. Тази демонстрация трябва да ни даде окончателен сигнал, че политическите боричкания за кокала не са в полза на народа на улицата. Привилегиите са единствено за участниците в подривната дейност и насърчителите на разпада на държавността.

Управлението е на автопилот. Не виждам как похабеният капацитет на политици, лежали 25 години на гърба на данъкоплатеца, без да оправдаят този комфорт с икономически прогрес, качествено образование и по-висок жизнен стандарт, утре ще направят нещо ново и различно в полза на народа и демокрацията в България.

На избирателите вече им досади политически партии да им отнемат конституционното право да формират властта в държавата. А избирателите освен да я формират, трябва и да я разформироват, нали така?

Веднъж сме нужни да осигурим удобството им в парламента, Министерския съвет и президентството, но после няма механизъм, който да ни позволи да ги изхвърлим моментално навън, когато усетим мръснишкото, измекярското хитруване, довело до тотална съсипия на обществото ни. Общество, градило с десетилетия живота си тук, в надежди, очакване, в трепет и вълнение, в тъга, несправедливости и измама, че новото предстои и че животът не си е отишъл напразно, по дяволите! Трагично, комично, цинично, еуфорично, психично.

Недоверието на обществото в институциите до такава степен е нараснало, че не зная дали участниците в цирка осъзнават до къде са се докарали. Преди време изпитвах носталгия и мъка по опожарения цирк в столицата, после тъгувах защо не е построен нов, но днес вече виждам че българският цирк заслужено е получил възмездие.

След всяко зло идва добро, нали така? Ето че мястото на новия български цирк се намира в центъра на София.

Слоганът е съединението прави силата на животинския свят видимо. Избирайки личността, която да ме управлява, според нейните качества и достойнство, зная, че моделирам бъдещето си. Искам да избирам личности персонално и не желая някой да ми натрапва похабени политически образи от миналото. Време е да избираме нормалността и да изпратим в тези институции най-качествените хора, намиращи се около нас, без да имам нужда някои да ми ги подбира. Това мога да направя и сама. Това може да направи всеки образован, възпитан и морален човек, с ясна представа какво иска от бъдещето и политиката в България.

Цвета Кирилова, председател на „Сдружение Азбукари"