Оправдаха баща, убил сина си при самоотбрана
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Юли 2014 20:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Оправдаха баща, убил сина си при самоотбрана

/КРОСС/ Тотко Тотов (77 г.), който на 5 септември м.г. застреля сина си след бурен скандал и побой, бе оправдан от Плевенския окръжен съд по обвинението, че е превишил пределите на неизбежната самоотбрана. Той бе признат за виновен само за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие и боеприпаси и получи една година затвор условно, пише Преса.

Фаталната разправия между двамата станала във вилна постройка в местността Водол край Червен бряг. Заради стара кавга синът Красимир (43 г.) вдигнал скандал на баща си и на 75-годишната жена, с която старецът живеел на семейни начала. После пребил жестоко двамата възрастни. За да го спре, Тотов-старши извадил самоделна ловна пушка и стрелял. Красимир издъхнал на място, а стрелецът се обадил в полицията и съобщил за станалото.
Тотко бил откаран в клиника по гръдна хирургия на плевенската болница с опасност за живота и многобройни травми от побоя. Лекарите установили, че има перфорация на белия дроб и четири счупени ребра. Полицейската проверка тогава показала, че и бащата, и синът са криминално проявени - имат дебели криминални досиета и са осъждани за различни престъпления.

Съдът е приел, че подсъдимият се е самоотбранявал по начин, който съответства на тежестта на нападението, поясниха магистрати. Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дненевен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.