Патриарх Неофит се срещна с българския посланик в Москва Бойко Коцев
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Юли 2014 21:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Патриарх Неофит се срещна с българския посланик в Москва Бойко Коцев

/КРОСС/ Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит прие днес българския посланик в Москва Негово Превъзходителство Бойко Коцев. Това съобщиха от пресцентъра на Светия Синод.

Срещата между двамата се състоя в приемния салон на Патриаршеския дом. В срещата взеха участие и йеромонах Герасим - помощник главен секретар и Александра Карамихалева - началник Отдел "Връзки с обществеността" при Светия Синод на БПЦ.

В хода на разговора беше обсъдена състоялата се преди два месеца официална визита на Българския патриарх Неофит при Московската патриаршия, исконните връзки, между Русия и България и съвременното положение на двустранните отношения между Руската и Българската православна църкви, двете страни и народи. Бяха обсъдени и конкретни проекти в посока към укрепване на тези връзки, като активиране на поклонническия туризъм, организирането на детски лагери по Българското Черноморие, размяната на студенти между духовните школи на Русия и България, съвместни културни инициативи, участие в научни конференции и др.

Обща констатирано бе, че в условията на глобализма е предизвикателство за двата народа да запазят своя православен и културен идентитет и че религията - това в какво вярваш - е определяща за светогледа на един човек, а от там и за неговото поведение в ежедневието и в политиката.

Снимка: Булфото, всички права запазени