US разузнаването не откри участие на Русия в свалянето на боинга
Секция: СВЯТ
24 Юли 2014 11:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
US разузнаването не откри участие на Русия в свалянето на боинга

/КРОСС/ Американското разузнаване не разполага с никаква информация за прякото участие на Русия в свалянето на самолета на Малайзийските авиолинии в Източна Украйна, съобщиха световните медии. Това заявиха на брифинг във Вашингтон представители на разузнаването на САЩ, говорили анонимно. 

Според АР в разузнаването не знаят със сигурност кой е изстрелял ракетата, която свали боинга и причини смъртта на 298 души.

Според агентите Русия „е създала условия", които в крайна сметка са довели до трагедията, но за това пак няма сериозни доказателства.

По отношение на това кой е изстрелял ракетата, един от представителите на разузнаването казал: „Не знаем име, не знаем ранг и дори не сме на 100% сигурни за националността", посочва още АР.

Според разузнавачите най-вероятното обяснение за причината, поради която е бил свален самолетът, е, че бунтовниците „са допуснали грешка", но разузнаването на САЩ няма доказателства и за това.

Тези изводи били направени, тъй като преди трагедията сепаратистите са свалили 12 украински военни самолета.

Британският The Guardian отбелязва, че представителите на американското разузнаване, което за м. г. е имало бюджет от 68 млрд. долара, са признали, че ползват за свои източници предимно постове и снимки в социалните мрежи.

Редица блогъри разкриха вчера, че широко тиражираната снимка на теглена от цивилен влекач ракетна установка „Бук", която според Службата за сигурност на Украйна е от арсенала на сепаратистите, всъщност е батарея „Бук-М1" с номер 312, регистрирана в украинска военна част в Днепропетровск.

 

 

В холандския град Айндховен вчера кацнаха два военни самолета „Херкулес", които превозиха телата на 40 от загиналите пътници от полет MH17 от Харков. Телата бяха откарани в местна военна база, където ще започне работата по идентифицирането им.

Холандски представители заявиха вчера, че засега са намерени само 200 от телата на загиналите, а 98 още не са открити.
Представител на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа потвърди, че на мястото на катастрофата в Източна Украйна все още има части от човешки тела.

Записите от черните кутии на полет МН17 бяха предадени на холандските власти от малайзийски специалисти на летището в Киев и по-късно вчера пристигнаха за анализ в централата на Отдела за разследване на въздушни катастрофи във Фарнбъро, югозападно от Лондон. Оттам съобщиха, че до 48 часа може да имат първи резултати. Британските експерти няма да огласяват сведенията, а ще ги предадат на холандските власти, които ще решат какво да съобщят.