Никой не иска властта
Секция: ПОЛИТИКА
24 Юли 2014 14:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Никой не иска властта

/КРОСС/След година призиви за оставка днес тя стана факт. Народното събрание прие оставката на правителството на Пламен Орешарски, която той от началото носи в джоба си. 

Но днес, когато МС се оваканти, властта не е желана от никого. 

Социалистът Георги Кадиев заяви: БСП трябва да премине през пречистване, а това не става в безпринципни коалиции. И в опозиция една партия може и трябва да бъде силна. Знам, че на мнозина им хареса на власт и очакват да чуят как ще запазят местата си. Но това означава да ги излъжа в очите. Мога да обещая кръв, пот, сълзи и силна опозиция. Управление: след 4 години, написа във Фейсбук профила си Кадиев.

ДПС заяви, че е партия, за която изразът "Властта не е самоцел" не е клише, защото даде ясен знак и свидетелство като конкретно поведение, че ние можем да се лишим от власт в името на ценностите си, но няма да жертваме ценностите заради властта, посочи от парламентарната трибуна днес лидерът на ДПС Лютви Местан относно бъдещото разположение в рамките на 43-тото НС.

ДПС ще подкрепя важни решения на следващото управляващо мнозинство, каквото и да е то.

Ще оставя ГЕРБ в опозиция, въпреки че има 119 депутати, да ви управляват пак БСП и ДПС, ако това искате! - заяви лидерът на ГЕРБ вчера пред Нова тв. Бойко Борисов бе категоричен, че ГЕРБ ще се яви, както винаги, самостоятелно на предсрочните парламентарни избори.
Аз споразумение с никого не подписвам.
Ако ГЕРБ няма пълно мнозинство, ще остане в опозиция! Тогава да видим дали ще сте доволни! - повтори Борисов.

Обаче!Ако ГЕРБ са първата политическа сила след изборите, лидерът й Бойко Борисов лично ще заеме премиерския пост, обяви самият той в кулоарите на парламента, минути след като в зала бе гласувана оставката на правителството "Орешарски".