БСП: Животът на правителството се съкрати заради ДПС
Секция: ПОЛИТИКА
24 Юли 2014 16:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП: Животът на правителството се съкрати заради ДПС

/КРОСС/ "Налага се да ревизираме отношенията си с ДПС, за да спре използването на властта за икономическо облагодетелстване. ГЕРБ остава наш основен политически опонент, защото е изразител на дясна и авторитарна политика и на скрити зависимости." Това е записано в резолюцията на БСП за участие в предсрочните парламентарни избори на 5 октомври, която бе приета на днешния последен пленум преди конгреса на партията в неделя.

"Животът на правителството се съкрати, защото ДПС ограничи времето на неговата дейност и не пожела да се отстранят деформациите в управлението. Предстоящите избори могат да решат политическата криза. Но кризата в самата политика, нейната представителност. Крайно време е да съберем обществена енергия, политическа далновидност и отговорност, за да преодолеем последиците от 25-годишния мъчителен български преход. Това налага да променим ролята на държавността. Ние сме за установяване на нова социална държава, а не корпоративна", посочват от БСП.

"Обещахме да върнем България на хората. Да, спряхме авторитарното управление на ГЕРБ, но държавата остана заложник на корпоративната власт, на която не се противопоставихме решително. Обещахме реиндустриализация, но малко са практическите резултати. По-настойчиво трябва да отстояваме обществените интереси при изпълнението на приватизационните и концесионни договори", гласи още документът.

„БСП остава единствената истинска партия в България - с идеи, политики, организации и последователни привърженици. Ние искаме вашата подкрепа, за да бъдем зависими само от вашите интереси. Най-важното в този момент е да възстановим морала в политиката", призовават в резолюцията си БСП.

Чрез нея от БСП заявяват, че поемат ангажимент за открито и отговорно управление, за дълбока реформа на администрацията, за решително подобряване дейността на НАП, ДАНС и МВР.

„Ние сме за последователни усилия, за продължаване на големите енергийни проекти - „Южен поток", АЕЦ „Белене", удължаване на срока на експлоатация и разширяване на АЕЦ „Козлодуй", се посочва още в резолюцията на БСП.