Добрич отново под вода
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Юли 2014 20:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Добрич отново под вода

/КРОСС/ Около 25 сигнала за наводнени приземни помещения са постъпили в Пожарната този следобед след падналия в Добрич дъжд, съобщи шефът на ПБЗН гл.инспектор Дарин Димитров. Засегнати са районите, които пострадаха при пороя от 19 юни - около магазин „Кауфланд", ул.Суха река, районът около Хуманитарна гимназия.

До 50 сантиметра е била водата на бул."Русия", между автогарата и магазин "Лидл". Отсечката е била затворена за автомобили за около час. Екипите на пожарната към момента продължават с отводняването на залетите помещения. Отново е наводнен дворът на фирма „Свежест", а каналът вблизост е бил почти пълен, но не е преливал.

Според очевидци шахтите в засегнатите квартали преливат и канализацията не работи нормално дори при не толкова обилен дъжд, като днешния, предава Дарик.

Междувременно пострадалите от наводнението на 20 юни се срещнаха с кмета на Добрич Детелина Николова. Тя отговори на въпросите, които те бяха поставили в открито писмо, което на 16 юли внесоха в общината. Основните въпроси на гражданите и в залата бяха кога ще се почисти цялото корито на река Добричка, както и кога ще получат обезщетения и помощи, тъй като са притеснени, че зимата наближава.