Русия разполага с имената на украински военни, виновни за смъртта на мирни жители
Секция: Русия
24 Юли 2014 20:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия разполага с имената на украински военни, виновни за смъртта на мирни жители

/КРОСС/ Следственият Комитет (СК) на Русия разполага с информация за над 40 украински военни, виновни за смъртта на мирното население в югоизточна Украйна и военните престъпления, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на заявлението на ръководителя на СК Александър Бастрикин.

„Ние активно работим по установяването на конкретните изпълнители на военните престъпления и престъпленията срещу човечността, нарушенията на правата за водене на военни действия. Известни са ни имената на над 40 украински военнослужещи в средно звено: командири на бригади, на батальони и роти, на артилерийски групировки, а също пилоти, които са провеждали обстрели на жилищни квартали и мирни населени места в Украйна", заяви главата на СК на Русия.

„Ние ще намерим всички онези, които имат отношение към смъртта на мирно население и към нарушаване на нормите на международното право. Те ще отговорят за действията си заслужено. Нашето управление (за разследване на военни престъпление в Украйна) ще работи, докато не бъдат установени всички виновни в престъпленията спрямо мирните граждани на Украйна", категорично заяви Бастрикин.