Провал на нашите в Лига Европа
Секция: СПОРТ
25 Юли 2014 08:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Провал на нашите в Лига Европа

/КРОСС/И трите ни представители в Лига Европа - ЦСКА, Литекс и Ботев Пловдив отпаднаха от надпреварата още във втория предварителен кръг.

ЦСКА завърши 0:0 при гостуването си в Кишинев и след 1:1 преди седмица в София, "армейците" отпаднаха. "Червените" трябваше да доиграят срещата с човек по-малко, след като в 86-ата минута Бергонси удари без топка Спатарау и бе изгонен с директен червен картон.

Малко по-късно отпадна и Литекс, въпреки че все пак постигна успех в Унгария. "Оранжевите" взеха гостуването срещу Дьошгьор с 2:1. Ловчанлии загубиха с 0:2 на "Васил Левски" миналата седмица, заради което селекцията на Красимир Балъков напусна турнира. Домакините откриха след дузпа в 38-ата минута. Данило Асприля изравни резултата в 80-ата, а после от дузпа Уилмар Джордан направи резултата 2:1 за българския тим.

Капак на трагичната вечер сложи Ботев Пловдив, който отпадна от втородивизионния австрийски Санкт Пъолтен. "Канарчетата" загубиха с 0:2 гостуването си снощи и въпреки че спечелиха преди седмица в Бургас с 2:0 и те ще трябва да се концентрират върху изявите си в родното първенство и турнира за Купата на България.

Така единственият български тим, който продължи участието си в Европа е този на Лудогорец, който в третия квалификационен кръг на Шампионската лига ще играе срещу Партизан Белград.