Израел отхвърли предложеното от Джон Кери примирие в Ивицата Газа
Секция: СВЯТ
25 Юли 2014 21:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Израел отхвърли предложеното от Джон Кери примирие в Ивицата Газа

/КРОСС/ Кабинетът за сигурност на израелския премиер Бенямин Нетаняху е отхвърлил предложенията за прекратяване на огъня в ивицата Газа и иска промени в плана, съобщава Ройтерс, позовавайки се на правителствен източник.

„Кабинетът по сигурността единодушно отхвърли предложението на Кери за примирие в сегашния му вид", заявил източникът. Според него Израел иска модификации, преди да се съгласи с каквото и да било прекратяване на военните действия.

Припомняме, че държавният секретар на САЩ Джон Кери предложи план за прекратяване на 18-дневните боеве между Израел и Ивицата Газа.

Същевременно днес стана ясно, че Хамас иска примирие. „Хамас би искала да сключи примирие с Израел възможно най-скоро. Но за тази цел Израел трябва да свали блокадата от Ивицата Газа. След като Израел и Египет ни наложиха блокада, Газа заприлича на голям затвор", заяви лидерът на палестинската групировка Халед Мешаал.

По-рано „Хамас" посочи като условия за прекратяването на бойните действия отварянето на контролно-пропускателния пункт Рафах на границата с Египет и освобождаването на палестински затворници.