Посланикът на Германия: Трябва ограничение на личните интереси в икономиката
Секция: ПОЛИТИКА
25 Юли 2014 21:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Посланикът на Германия: Трябва ограничение на личните интереси в икономиката

/КРОСС/ "Напредъкът със свободата на медиите в България все още не е на необходимото ниво. В съда и другите правоохранителни органи са започнати някакви реформи, но те все още не са достатъчни и това се отразява в докладите на ЕС по тези въпроси." Това каза в предаването на БНТ „Панорама" Матиас Хьопфнер, посланик на Германия в България.

"Личните интереси в икономиката трябва да бъдат ограничени, а обвързването им с политиката не трябва да се толерира от властта, политиците и най-вече от гражданското общество. Проблемите в икономиката са системни и те не може да бъдат обвързани с едно единствено име", добави посланикът.

"За германските инвеститори ясно говори числото над 5 милиарда обмен между България и Германия, като страната ни е инвеститор номер 1 в страната ви. 80 процента от инвеститорите заявяват, че биха инвестирали отново в България, но дори и част от тях са разочаровани от бюрокрацията и действията на някои институции, които безпричинно затрудняват възможностите за инвестиции. Надявам се, че това ще се подобри и промени за в бъдеще", добави посланик Хьопфнер.