Синдикатът на пожарникарите и ГДПБЗН се разбраха за дежурство от минимум трима
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Юли 2014 14:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Синдикатът на пожарникарите и ГДПБЗН се разбраха за дежурство от минимум трима

/КРОСС/ Днес, 29.07.2014 г., се проведе среща на ръководството на ГДПБЗН - МВР с представители на НСПС „Огнеборец", по инициатива на НСПС „Огнеборец", във връзка с изготвен проект на „Наредба за реда за осъществяване на пожарогасителна и спасителна дейност от органите на пожарна безопасност и защита на населението на МВР".

От страна на ГДПБЗН - МВР присъстваха г-н Николай Николов, директор, г-н Асен Игнатов, зам.-директор, г-н Върбан Минков, началник отдел ЧР и г-н Георги Гатев, началник отдел ОД. От страна на НСПС „Огнеборец" присъстваха г-н Любомир Еленков, президент, г-н Венцислав Станков, вицепрезидент и г-н Димитър Василев, член на Управителния съвет. Срещата бе открита от г-н Николай Николов, директор на ГДПБЗН - МВР.

След проведени разисквания по гореспоменатата наредба, както и по проблемни въпроси, свързани с организацията и осъществаването на дежурството на звената за ПБЗН, страните се споразумяха за следното:

В проекта на гореспоменатата наредба, екипът на дежурство да бъде от минимум трима служители;

В спасителната група към РДБПЗН/СДПБЗН да се организира дежурство от шест служители;

Да се разработи и предложи нова структура и щат на ГДПБЗН - МВР в рамките на съществуващия щат. При невъзможност за обезпечаване на изискванията от цитираната наредба, да се изготви мотивирано предложение за отпускане на допълнителни щатни бройки;

До създаване на нова щатна структура, окомплектоването на екипи с минимум от трима служители, при необходимост да се извършва от служители от съответните регионални дирекции, съгласно ЗМВР и подзаконовата нормативна база;

Да се проведат разговори с ръководството на АМВР за организиране на извънредно първоначално обучение за назначаване на служители в ГДПБЗН - МВР.