Излезе третото класиране в СУ
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Юли 2014 15:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Излезе третото класиране в СУ

/КРОСС/ Третият и последен етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет „Св. Климент Охридски" за учебната 2014/2015 г. беше обявен днес.

В третия етап на класиране участват потвърдилите от първия или втория етап кандидати, за които е възможно прекласиране в по-горна желана специалност, както и всички, некласирани на първите два етапа. Резултатите от третото класиране са окончателни.

4710 новоприети студенти са се записали или са потвърдили специалността, в която са класирани на първия и втория етап. Запълнени след първия и втория етап на класирането са специалностите „Психология", „Скандинавистика", „Право", „Музика", „Кореистика", „Японистика", „Журналистика", „Китаистика", „Индология","Компютърни науки", „Софтуерно инженерство", „Информационни системи", „Туризъм", „Регионално развитие и политика", „Връзки с обществеността" и „Медицинска рехабилитация и ерготерапия".

Записването за третия етап на класирането е окончателно и трябва да бъде направено в периода 30 юли - 1 август 2014 г. включително.

8 292 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище. Най-много са кандидатите, посочили като първо желание специалност „Психология". На второ и трето място са специалностите „Право" и „Софтуерно инженерство", следвани от „Предучилищна и училищна педагогика", „Медицина", „Английска филология", „Социални дейности", „Медицинска рехабилитация и ерготерапия", „Фармация" и „Публична администрация".