Меси показвал едва 30% от възможностите си
Секция: СПОРТ
30 Юли 2014 13:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Меси показвал едва 30% от възможностите си

/КРОСС/ Бившият играч на Барселона Дмитро Чигринский сподели вижданията си за Лионел Меси, с когото изкара една година при "каталунците". Украинецът, който беше привлечен от Шахтьор (Донецк) през лятото на 2009 г., описва Лео като "извънземен" и уникален футболист, предава Спортал.

"По време на мачовете виждаме едва 30% от това, което показва на тренировки" - казва Чигринский пред "Советский спорт" и признава още, че е бил изключително впечатлен от чудесата, които аржентинецът е правил с топка в краката.

"В сравнение със Златан Ибрахимович, който имаше нужда да се чувства лидер във всеки един момент, на Меси му беше все едно. Не му трябваше подобно нещо".

"Помня, че в съблекалнята Лео винаги държеше до шкафчето си една кутия, пълна с писма, подаръци и бонбони. Веднъж случайно ядохме заедно и ми разказа, че вече няколко години не може да плати никъде за нищо. Каза ми: "Когато отида в ресторант, ме черпят. Когато съм в бензиностанцията, пак не ми дават да плащам", разказва той.

Според Чигринский натискът, който медии налагат върху аржентинеца, го кара да търси спокойствието и да се опитва да се откъсне от света.

"След тренировка се прибира в черупката си като някоя костенурка и най-редовно го виждахме да си играе с телефона сам, мислейки за своите си работи", споделя още Чигринский.