Гълъбов: Отказът на ГЕРБ е част от кризата
Секция: ПОЛИТИКА
30 Юли 2014 14:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гълъбов: Отказът на ГЕРБ е част от кризата

/КРОСС/ Политологът Антоний Гълъбов подчерта, че, на практика, парламентът е приключил работата си.

"През последните седмици ДПС показа, че е в състояние да се държи като лоялна партийна структура и, едновременно с това, като предвидим пъртньор в Народното събрание. Намираме се в много трудна ситуация, днес кризата се задълбочи, защото, отказът, по същество, да бъде актуалиризан бюджетът на НЗОК, така и държавният бюджет, може да изправи, в следващите седмици, редица системи в държавата пред много сериозни трудности", категорично заяви той в ефира на БНР.

"Отказът на ГЕРБ е част от кризата! Става дума за един много влиятелен, много мощен втори план в развитието на този спектакъл, който остана невидим както за общественото внимание, така и за анализаторите. Аз мога само да предполагам и моето предположение е свързано със заплахата, която беше артикулирана вчера от Мая Манолова, а именно намерението на ПГ на Коалиция за България да атакува пред Конституционния съд актуализацията. Без съмнение, има и някакъв междуличностен план", каза още Гълъбов.

Той прогнозира предизобрна кампания в условията на обща държавна криза, обща криза на политиката, на нова вълна на популизъм.

"Ще бъдем свидетели на една изключително агресивна кампания. Това би могло да доведе до по-ниска избирателна активност, а тя може да възпроизведе отново парламент без цял мандат", завърши той.