Известни режисьори спасяват последната фабрика за филмови ленти на "Кодак"
Секция: Шоубизнес
30 Юли 2014 15:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Известни режисьори спасяват последната фабрика за филмови ленти на "Кодак"

/КРОСС/ Филмови режисьори като Куентин Тарантино и Джей Джей Ейбрамс са сред водещите в усилието да бъде запазена последната фабрика на "Кодак", която е единствената мащабна компания, останала на пазара, която да продължава да произвежда филмова лента, разказва БиБиСи.

Дигиталната революция доведе продажбите на кинолента до спад от 96% от 2006 година насам. Затова известни режисьори настояват холивудските студиа да се ангажират със сключването на дългосрочни поръчки, предава "Уолстрийт джърнъл".

Пред изданието "Кодак" коментира, че сделка би спасила фабриката им в Рочестър, Ню Йорк. Студиата са се съгласили да направят поръчки в аванс към "Кодак" и в момента са във формални преговори и уточняване на детайлите.

Въпреки че много от кинодейците преминаха към дигиталната техника при снимане, немалка част продължават да поддържат увлечението си към физическата лента. Очаква се студиата да се съгласят да поръчват определено количество лента всяка година за следващите няколко години, предава Дневник.