Бойко Борисов се срещна с делегация на германския Бундестаг
Секция: ПОЛИТИКА
30 Юли 2014 16:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бойко Борисов се срещна с делегация на германския Бундестаг

/КРОСС/ Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна със специалната делегация на германския Бундестаг, която пристигна в България, за да се запознае на място с констатираните проблеми в различни сфери като правовата държава, борбата с корупцията и организираната престъпност и спазването на европейските ангажименти на България, съобщават от пресцентъра на партията.

Борисов разговаря с федералния вътрешен министър на Германия /2011 - 2013 г./ и заместник-председател на фракцията ХДС/ХСС в Бундестага д-р Ханс-Петер Фридрих, който ръководи делегацията.

По време на разговора Борисов и заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обсъдиха политическата ситуация в страната с Ханс-Петер Фридрих и колегите му от външната комисия на Бундестага и отговарящ за правните въпроси във фракцията ХДС/ХСС д-р Ханс-Петер Ул и депутата от комисиите по правата на човека и по европейските въпроси в Бундестага д-р Бернд Фабрициус.

Реформите в сектора за сигурност, предприети от мнозинството на БСП, ДПС и Атака през последната година, бяха основен акцент в разговора между двете страни.

Освен това бяха обсъдени и управленските приоритети на ГЕРБ в областта на вътрешната сигурност за периода 2014 - 2018 г.