Главчев: Дистанцираме се не само от ДПС, но и от всички други
Секция: ПОЛИТИКА
30 Юли 2014 17:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Главчев: Дистанцираме се не само от ДПС, но и от всички други

/КРОСС/ Димитър Главчев от ГЕРБ поясни в предаването "Нещо повече" по БНР, че днес е последният работен ден на депутатите от партията му в мандата на това Народно събрание. Той добави, че решението е прието на събрание на парламентарната група.

"Ние се дистанцираме не само от ДПС, но и от всички участници в това управление от последната година и два месеца. Имахме държавническо поведение, бяхме склонни на компромис не само към ДПС, ами и към всички, които проявяват подобно държавническо отношение. Само че никой в този парламент не прояви такова отношение от самото начало до края, с изключение на ДПС в края на този парламент", заяви депутатът.

"Не можем да носим политическа отговорност, че никой не проявява подобно поведение, с изключение на ДПС, и ние да бъдем пришивани към ДПС. Идеята беше да подкрепим това, което беше изложил в обръщението си към НС президентът. Той искаше служебното правителство да работи в нормална ситуация с оглед на трусовете, които са възможни след прекратяване на съществуването на това НС. Така или иначе, след като никой освен нас не проявява такива виждания с оглед бъдещото развитие на държавата, нека трите партии, които досега управляваха и които доведоха страната до сегашното състояние, си понесат отговорността, нека българските граждани да знаят кой е виновен за това, което предстои", каза още Главчев.