Оправдаха пиян баща, отвлякъл погрешка чуждо дете
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Юли 2014 17:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Оправдаха пиян баща, отвлякъл погрешка чуждо дете

/КРОСС/ Пиян родител, отвлякъл погрешка чуждо 4-годишно момченце от детска площадка пред жилищен блок в бургаския комплекс „Меден рудник" изненадващо бе оправдан от Окръжния съд в Бургас.
Подсъдимият Петър Стоянов бе заловен от полицията към 22.00 часа 6 юни м.г., след като пред погледа на родителите му похитил собственото им дете. Хлапето играело, когато изведнъж се появил непознатият. Той го хванал за ръка, казал му „Хайде, тати" и го повел в неизвестна посока.

Родителите на детето хукнали да го гонят. Похитителят обаче не пускал детето и твърдял, че е негово. Тогава бащата го повалил с юмрук на земята, а майката набрала тел.112. Успели да го завържат на детската площадка до идването на полицаите.

Според заключението на вещото лице, нападателят бил в алкохолно опиянение. И въпреки, че в съда прокуратурата бе категорична, че в случая не ставало въпрос за допусната грешка и объркани възприятия, съдът прие, че всички доказателства водели до извод за липса на умисъл за престъпление. След като е разбрал, че детето, което води не е негово, той изразил съжаление за грешката си и се извинил, предава Преса.