Миков: Избран съм за лидер, не за магьосник
Секция: ПОЛИТИКА
30 Юли 2014 21:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Миков: Избран съм за лидер, не за магьосник

/КРОСС/ "Избран съм за лидер, не за магьосник - промени в БСП ще има, но не резки". Това заяви новият лидер на социалистите Михаил Миков в интервю за „24 часа".

Той обясни още как от БСП убедили Бойко Борисов, че актуализация на бюджета не е необходима на този етап:

„Водихме откровен разговор с аргументи и той чу тези аргументи. Коалиция за България зае принципна позиция заради недостатъчно разписване от страна на правителството за какво ще се харчат тези средства. Защото най-малкото е подозрително да се прави такава сериозна корекция, при положение че към мотивите, с които тя се предлага от правителството, е записано, че може да се мине и без нея".

По думите му това означавало, че актуализацията е нужна само в политическия и предизборен контекст.

„Задължително ще се експлоатира тезата за тежкото финансово състояние, в което е оставена държавата след управлението на социалистите. Забележете, ще се говори не за управление с участието на социалисти, а за управлението на социалистите и тази вина изцяло ще ни се вмени", добави Миков.

„Имаме и други аргументи, които са експертни - в средата на годината е рано да се говори за корекции в бюджета, защото такова решение ще има деморализиращ ефект за приходните агенции. Особено в преходния период. Ако официално бъдат занижени очакванията за приходите, НАП и митниците съвсем няма да си дават зор", каза още лидерът на БСП.

Снимка: Булфото, всички права запазени