Още 8 руснаци и 3 руски компании влизат в списъка на санкциите на ЕС, които Русия описа като късогледи и деструктивни
Секция: Русия
31 Юли 2014 07:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Още 8 руснаци и 3 руски компании влизат в списъка на санкциите на ЕС, които Русия описа като късогледи и деструктивни

/КРОСС/Европейският съюз включи още 8 руснаци и 3 руски компании в черния списък на санкциите, заради руските действия в Украйна. В новата редакция на списъка влизат заместник-шефът на администрацията на руския президент, както и трима бизнесмени, които са от вътрешния кръг на руския президент. Сред санкционираните компании е голяма руска банка. Така в черния списък фигурират вече 95 физически и 23 юридически лица.

Междувременно лидерите на страните от Г-7 осъдиха дестабилизиращата роля на Русия в Украйна и заплашиха с нови санкции, ако Москва не промени политиката си, предаде Ройтерс. Лидерите на САЩ, Япония, Канада, Германия, Франция, Великобритания и Италия изразиха сериозно безпокойство от действията на Русия, които са подкопали "суверенитета, териториалната цялост и независимостта на Украйна".

Русия описа новите западни санкции като късогледи и деструктивни. Руският посланик в Евросъюза Владимир Чижов заяви пред Би Би Си, че руската икономика е преживявала и преди подобни предизвикателства.

Украинските агенции съобщават тази сутрин, че армията продължава офанзивата си срещу бунтовниците в Донецк, въпреки съобщенията от вчера, че се готвят преговори за примирие.