Премиерът може да е дама
Секция: ПОЛИТИКА
31 Юли 2014 08:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Премиерът може да е дама

/КРОСС/ Посланик, чието име се пази в тайна, съветничката на президента Росен Плевнелиев Екатерина Захариева и юристът проф. Георги Близнашки - това са вариантите за служебен премиер, които се въртят към момента за поста, научи „Труд". Очаква се кабинетът да е факт на 5 август.

Планът е да има трима вицепремиери, както и министър, който да отговаря за организацията на предсрочния вот. Ново име се обсъжда за финансов министър - на бившия подуправител на БНБ Мартин Заимов. Според източници на „Труд" за мястото е канен и банкерът Светослав Гаврийски, но е отказал. За транспортен шеф най-новата версия е Николина Николова, бивша съветничка на Плевнелиев в регионалното министерство. За дипломат №1 се завъртя и името на напусналия ДСБ, а след това учредител на „България на гражданите" Даниел Митов - представител в Брюксел на Националния демократически институт (САЩ). Друг вариант бил съветникът на президента Тихомир Стойчев. За министър на правосъдието се въртят имената на Христо Иванов от Института за правни инициативи и на съветничката на Плевнелиев Наталия Киселова. Слух прати последния шеф на БГА „Балкан" Филип Мустаков в отбраната.

„Правен свят" обяви, че лидерът на ДСБ Радан Кънев искал позиции в държавен регулатор. „Не са водени разговори за постове", каза Кънев пред „Труд". „Президентът поддържа работен диалог с лидерите", казаха от „Дондуков" 2 на въпрос дали е имало скоро среща между Плевнелиев и Кънев.