Руските войски за въздушно-космическа отбрана ще проведат учение със зенитните комплекси С-300 и С-400 в Южна Русия
Секция: Русия
31 Юли 2014 11:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руските войски за въздушно-космическа отбрана ще проведат учение със зенитните комплекси С-300 и С-400 в Южна Русия

/КРОСС/ Руските войски от въздушно-космическата отбрана (ВКО) ще проведат през август в Астраханска област учения с използването на зенитно-ракетните комплекси (ЗРК) С-300 „Фаворит“, С-400 „Триумф“ и Панцирь-С1“. Това съобщи представителят на пресслужбата на руското министерство на отбраната по войските на ВКО полковник Алексей Золотухин, предаде ИТАР-ТАСС.

„В тактическите учения по бойна стрелба на полигона Ашулук ще приемат участие около 800 военнослужещи от войските за ВКО и повече от 200 единици военна и специална техника ЗРК С-300 “Фаворит”, С-400 “Триумф”, и “Панцирь-С1″“, уточни Золотухин.

В ученията ще участват бригади от противовъздушната отбрана (ПВО), зенитно-ракетните полкове и радиотехническите подразделения, отговарящи за ПВО на Москва и Централния промишлен район на Русия. „Особеност на учението е представянето на реални бойни условия и използването на условен противник от целия спектър от средства за въздушно-космическо нападение“, отбеляза още полковникът.

Участниците в ученията ще демонстрират нанасяне на масиран ракетен удар и унищожаване на цели във всякакъв диапазон от височина и скорост. Радиотехническото подразделение ще осигури контрол на въздушната обстановка и съпровождането на целите.