Цветанов: С ДПС и БСП коалиции няма да правим
Секция: ПОЛИТИКА
31 Юли 2014 17:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цветанов: С ДПС и БСП коалиции няма да правим

/КРОСС/ „ГЕРБ не е предложил експерти за служебния кабинет. Президентът има право сам да си избере тези хора. Той има водеща роля в намаляването на политическото противопоставяне през последните месеци и в съставянето на служебното правителство. Това разбира се ще мине чрез политически консултации в президентството." Това заяви Цветан Цветанов в предаването „Лице в лице" по бТВ.

Достоен български гражданин, активен, с позиция и познания в правото - така Цветанов коментира евентуалното назначаване на проф. Георги Близнашки за служебен премиер.

„Поведението на БСП показа абсолютна липса на интерес от реалните проблеми на страната. Самата актуализация е внесена от Орешарски и е подкрепена от БСП, ДПС и Атака, а после те се ограничиха от нея. Те повече гледат политически на нещата и как биха могли да се измъкнат от връзката си с ДПС", коментира бившият вътрешен министър темата за актуализацията на бюджета е решението на ГЕРБ да не влиза повече на заседанията на НС.

„Утре има поредни консултации при президента. Ние сме много ясни - ако има актуализация на бюджета, тя трябва да бъде в пълния размер", добави той.

„Днес представихме политиката си в сектор „сигурност". Оценката за този сектор е плачевна. Това, което действително трябва да бъде направено е да се върнем към европейските стандарти. В законодателството на Германия би било противоконституционно смесването на ГДБОП и ДАНС", каза още Цветанов и добави, че това, което е имал възможност да реализира като вътрешен министър е задоволително, тъй като България тогава е била надежден и сигурен партньор.

„Идването на власт на ГЕРБ ще зависи от българските избиратели. Единственото нещо, което трябва да направим е да достигнем до тях. При пълно мнозинство ще съставим едно дясно-центристко силно управление. С ДПС коалиция - не. С БСП не може да се прави коалиция. Естественият логичен партньор е Реформаторският блок - ние сме в едно политическо семейство", завърши бившият вътрешен министър.