Манолова: ГЕРБ прави истерични завои заради емоционалния статус на Борисов
Секция: ПОЛИТИКА
31 Юли 2014 17:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Манолова: ГЕРБ прави истерични завои заради емоционалния статус на Борисов

/КРОСС/ „Вложих цялата си енергия в този парламент. След време ще станат ясни добри неща, които той направи. Сега всичко е през призмата на критиката и ниския рейтинг. Това е първия парламент, който реално отвори вратите си за гражданското общество.„ Това заяви в предаването „Лице в лице" по бТВ заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова.

„ГЕРБ се обърнаха на 180 градуса. И Цветанов, и Борисов многократно повториха, че националният интерес седи над партийния, но всичко зависи от настроението на Борисов и емоционалния му статус за деня. Оказа се, че тази партия прави истерични завои заради емоционалния статус на своя лидер. Ще видим какъв ще бъде този статус в понеделник. Ние сме „за" актуализация на НЗОК и „против" тази на държавата. Против сме натоварването на държавата с нов дълг, който ще плащат после българските семейства. Ситуацията у нас е нормална, резервът е близо 9 милиарда лева. Дългът е под 20%. Имаме стабилни финанси и добре разчетен бюджет", каза още тя.

„БСП е демократична партия. Конгресът свърши. Имаше реален избор - 9 кандидати, което е немислимо за друга партия, особено за ГЕРБ. Който иска да печели, трябва да може да губи и да излиза с достойнство и от двете ситуации. Ние имаме лидер. Надеждите на БСП са свързани с него. Всеки нов избор дава шанс за промяна и очаквания за ново публично поведение, което би вляло енергия в настоящата предизборна кампания", коментира Манолова отминалия конгрес на БСП, на който Михаил Миков бе избран за новия председател на столетницата.

„За мен е много важно как ще се взимат решенията. Правилата трябва да се върнат - проблемите да се обсъждат, а промените да се взимат от легитимните органи, а не отвън. Този проблем съществува не само в БСП. Партиите трябва да са абсолютно независими от външни влияния. Предстои подреждането на листите за изборите - трябва да може местните структури да си подредят листите. Така резултатите ще бъдат много по-добри", категорична бе тя.

„Нормално е Миков като лидер да има свое мнение за листите и бъдещата парламентарна група. В това глобално виждане обаче трябва да има и локални действие - кои са хората, които могат да мобилизират електората на БСП на предстоящите избори", добави Манолова и благодари на всички, които са я подкрепили по време на гласуването за нов лидер на столетницата.

Тя категорично заяви, че Миков има шанса да поведе БСП напред и добави, че ще продължи да защитава виждането си за промяна в партията. „Ако Миков реши да прави проблеми, аз ще застана зад него и ще го подкрепя. Аз ще работя за промяната от позицията, на която се намирам. Аз приемам Миков и неговата платформа. Аз никога не съм имала намерение да си тръгвам. БСП е моята кауза", завърши Мая Манолова.