Президентът свиква консултации, заради актуализацията на бюджета
Секция: ПОЛИТИКА
01 Август 2014 07:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Президентът свиква консултации, заради актуализацията на бюджета

/КРОСС/Президентът Росен Плевнелиев събира партиите на поредните политически консултации. Този път те са заради възможността в понеделник парламентът да не гласува на второ четене актуализацията на държавния бюджет и на бюджета на здравната каса, поради липса на кворум. Да участват в заседанията на парламента отказаха депутатите от "Атака" и ГЕРБ. Въпреки че ГЕРБ подкрепи актуализацията на първо четене, лидерът на партията Бойко Борисов отказа групата му да направи това и в понеделник, 4-ти август, когато е насрочено извънредно заседание на парламента, заради твърденията на левицата, че има нова коалиция между ГЕРБ и ДПС.

Вчера Българският лекарки съюз призова президента да убеди ГЕРБ да подкрепят актуализацията на бюджета на касата, за да не се превръща здравето на хората в политически залог.

В ситуация на остро партийно противопоставяне президентът ще търси консенсус между политическите сили и ще се опита да ги убеди да подкрепят промените в двата закона.

Росен Плевнелиев ще обсъди актуални икономически и социални въпроси днес и с ръководствата на работодателски и синдикални организации. Срещата по покана на държавния глава е във връзка със задачите и приоритетите на служебното правителство.

От КНСБ заявиха пред БНР, че ще потвърдят пред държавния глава позицията си, за нуждата от актуализация на бюджета на здравната каса и на Държавния бюджет. Ситуацията с Корпоративна търговска банка също ще бъде дискутирана на "Дондуков" 2.

Снимка: Булфото