Полицаите от „Сигма” са обвинени за подкуп и изнудване
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Август 2014 12:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Полицаите от „Сигма” са обвинени за подкуп и изнудване

/КРОСС/ Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем служители на МВР от специализирано звено „Сигма", участващи в организирана престъпна група, създадена с цел получаване на подкупи и изнудван.

Участниците са задържани на 30 юли 2014 г. при специализирана операция на Дирекция „Вътрешна сигурност" на МВР под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура.

Обвинения са повдигнати на Ивайло Василев - ръководител на групата, Георги Б., Йордан Дж., Филип М., Владислав Н., Стойко М. и Любомир Л. Според събраните до момента доказателства престъпната структура е действала от януари 2013 г. Участниците са изнудвали водачи на МПС да дават различни по размер подкупи, за да не бъдат санкционирани за извършени от тях нарушения на пътя. В хода на разследването са използвани СРС. До момента са разпитани деветима свидетели.

С постановление на прокурор от Специализирана прокуратура на Ивайло Василев е наложено задържане до 72 часа, в Специализирания наказателен съд за него ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража". На останалите шестима участници в групата е наложена парична гаранция от по 500 лева.