Янков: Договорът с "Уестингхаус" стана в 12 без 5 и след оставка
Секция: ПОЛИТИКА
01 Август 2014 18:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Янков: Договорът с "Уестингхаус" стана в 12 без 5 и след оставка

/КРОСС/ "Подписването на договор с "Уестингхаус" за изграждането на 7-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е решение на кабинета "Орешарски" и не е съобразено с БСП." Това заяви в предаването NEWSROOM по NEWS7 депутатът от Коалиция за България Красимир Янков.

Той подчерта, че подписването на такова споразумение не е коментирано в партията. Столетницата не е запозната с детайлите по него. Ангажиментът на БСП е за строителство на АЕЦ "Белене" и 5 и 6 блок на АЕЦ "Козлодуй", каза Янков.

По думите му въпросът за договора с "Уестингхаус" ще влезе като първа точка на предстоящия Национален съвет на партията. Трябва да стане ясно защо кабинетът "Орешарски" взима такова решение в 12 без 5 и то когато е в оставка.

Янков заяви, че червените депутати ще подкрепят актуализацията на бюджета на НЗОК, но са против актуализацията на бюджета и разширяване правомощията на служебния кабинет.

Относно избора на Михаил Миков за лидер на БСП той заяви, че председателят на НС е предвидим, той е държавник и няма да поднесе неприятна изненада.