Миков: Станишев е в бъдещето на европейската и българската левица
Секция: ПОЛИТИКА
01 Август 2014 21:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Миков: Станишев е в бъдещето на европейската и българската левица

/КРОСС/ "Радостта е за децата, които печелят спортни състезания. Радвам се, че конгресът възложи на мен отговорността да оглавя БСП. Обикновено хората променят партията, а не партиите хората. БСП винаги се е променяла, затова 123 години ще отбележим на Бузлуджа. Ще има промяна, но без да използваме протритите думички „статукво" и „радикално". Трябва да запазим всичко добро за онези, които в бъдеще ще оглавят партията." Това заяви в ефира на „Панарома" по БНТ лидерът на Михаил Миков.

„Партията трябва да бъде по-социална и да ходи повече при хората, за да идват и те при нея, и да я подкрепят. Може много да се направи, за да бъде БСП автентичната лява и силна партия", добави той.

„Не може актуалният председател на ПЕС да е в историята. Станишев е в бъдещето на европейската и българската левица", коментира той ролята на Сергей Станишев оттук нататък.

„Имаше и вътре и вън хора, които палеха свещи на БСП, но аз мисля, че вятърът на промяната ще им загаси свещите и партията ще тръгне напред", коментира той ситуацията в столетницата.

Той бе категоричен, че няма вечни приятели в политиката, но ако АБВ приеме да стъпи на идейната платформа на БСП, може след изборите да се водят разговори между двете партии. „Ние на АБВ им казваме - да сте живи и здрави, и давайте напред."

„Имаме история с ДПС, която още не е зараснала. Имаме отношения, които трябва да бъдат преоценени. Избирателят ще определи необходимите за България решения. Съюзите ще бъдат предмет на разговор след изборите. Важното обаче е те да не се решават въз основа на интересите на определена група и да са ясно изразени пред хората", коментира лидерът на БСП предстоящите избори и бъдещото правителство.

„Много неща направихме за тази година, но всичко потъна след случая „Пеевски". Тази грешка направи така, че много неща да останат в сянка. Това беше най-отвореният парламент, който постигна редица социални решения.", така той коментира управлението на кабинета „Орешарски".