Предстоящи събития в страната за утре, 2 август
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Август 2014 21:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за утре, 2 август

/КРОСС/ София.
От 10.00 часа президентът Росен Плевнелиев ще проведе консултации с представители на ПП „България без цензура".

София.
От 11.00 часа Музея на съобщенията на ул. „Гурко", 6 главният изпълнителен директор на „Български пощи" ЕАД Валентин Петков ще пусне в употреба издание на тема „100 години Дружество на българите в Унгария". Изданието представлява илюстрована пощенска карта със стандартен знак за цена (0,40 лв.) на пощенската услуга и специален пощенски печат. Тиражът на илюстрования плик е 2 705 бр. Автор на проектите е художникът Венцислав Йорданов.

София.
В 12.00 часа пред Посолството на Украйна в столичния квартал „Овча купел" на ул. „Боряна", 29 ще се проведе акция в памет на загиналите 48 души в украинския град Одеса на 2 май. Ще бъдат запалени 48 свещи и пуснати в небето 48 черни балона. Организатор на иницитивата е Национално сдружение „Заедно с Русия".

Благоевград.
От 18.00 часа партиите „Национален фронт за спасение на България" и „ВМРО - Българско национално движение" ще проведат съвместен митинг-шествие по повод 111-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание. Шествието ще завърши с митинг на площад „Македония", където ще бъдат поднесени цветя на паметника на Гоце Делчев.

Бургас.
От 10.00 часа в Бургас членове и симпатизанти на „Национален фронт за спасение на България" ще почетат 111-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание. Патриотите се събират на паметниците на борците за свобода в Морската градина, за да положат венци и цветя в памет на загиналите герои от Илинденската епопея.

Бургас.
От 16.30 часа ще започне квалификационен турнир по прескачена на препятствия на конна база парк Езеро в Бургас

Велико Търново.
От 11.00 часа в пресклуб БТА ще се състои пресконференция на ПП "Българската левица" във връзка с предстоящите парламентарни избори: шанс за България или отново път за никъде. Ще участват Христофор Дочев, председател на "Българската левица", Маргарита Милева, вицепрезидент на "Европейската левица" и други.

Велико Търново.
От 21.00 часа с оперен спектакъл на Софийската опера и балет „Мадам Бътерфлай" ще бъде открит Летният оперен фестивал „Сцена на вековете" - 2014. Билети за спектаклите се продават в мрежата на „Eventim" и в туристическия информационен център „Царевград Търнов".

Кюстендил.
От 11.00 часа на паметника на Тодор Александров ще бъдат поднесени венци и цветя, по повод 111-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание.