Каракачанов: Малко са партиите у нас, които работят за българската кауза
Секция: ПОЛИТИКА
01 Август 2014 21:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Каракачанов: Малко са партиите у нас, които работят за българската кауза

/КРОСС/ „Новата коалиция ще бъде обявена на 3 август. Защо думата „коалиция" е мръсна дума? Когато работиш за кауза, която не можеш да решиш сам, е нормално да търсиш партньори. Малко обаче са партиите у нас, които работят за българската кауза. Нормално е патриотичните формации да се обединят в един блок. Ние може би сме единствената формация, която не си е сменяла посоката и никога не е правила коалиция с ДПС и БСП." Това заяви в „Панорама" по БНТ председателят на ВМРО Красимир Каракачанов.

„Депутатските места не се подаряват и никой не ти ги слага в джоба. Преференциалните гласове за Джамбазки на отминалите евроизбори са почти толкова, колкото са и тези за Бареков. Мястото му в европарламента е заслужено и няма какво да връщаме", така той отговори на въпрос дали мястото на Ангел Джамбазки в европейския парламент ще бъде върнато, след като ВМРО скъса връзката с ББЦ.

Той категорично заяви, че е крайно време партиите да се обединят около 4-5 приоритета. „Ако българските политиците не разберат, че политиката е в служба на обществото, а не на его и собствени интереси, никога няма да се оправим", категоричен бе той.

Той няколкократно повтори, че за него е важно патриотичните формации да се обединят в името на България, а ДПС да бъде извадена от властта, тъй като тази партия води до икономически грабеж, отделянето на райони и грабеж.