Социалистите се събират на Бузлуджа
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Август 2014 09:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Социалистите се събират на Бузлуджа

/КРОСС/ Членове и симпатизанти на левицата се събират на традиционен събор на Бузлуджа, на който ще отбележат 123-та годишнина на организираното социалистическо движение в България.

Тази година мотото е "Силна БСП - единна левица". Съборът ще започне от 10.00 ч. с художествена програма. Доскорошният председател на БСП, но все още ръководител на Коалиция за България и президент на ПЕС Сергей Станишев ще открие събора. Реч пред множеството ще има и председателят на младежката организация Вероника Делибалтова, както и Георги Анастасов - председател на коалиционния партньор "Българска социалдемокрация". На финала социалистите ще аплодират и новия си председател Михаил Миков.

Ще бъдат поднесени венци и цветя на барелефа на основоположниците на партията и на паметниците на Хаджи Димитър и на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд. Традиционно ще бъдат раздадени и електронните членски карти, този път на 123 нови млади членове на партията.

Предвидена е развлекателна програма под наслов "Българската левица има таланти", в която ще участват танцови състави и популярни изпълнители. От 17:00 до 20:00 часа ще има турнир по пейнтбол, организиран от Младежкото обединение в БСП.
Предвижда се в турнира "Честна игра" да се включат освен младежи - социалисти и млади депутати от левицата. Над 2500 души от Старозагорска област са заявили участие в Бузлуджанските събития, два пъти повече от миналата година.

Във връзка с провеждането на събора ще бъде ограничено движението на моторни превозни средства (МПС) над 3,5 тона по пътя I-5 - Габрово-Шипка, днес от 8.00 ч. до 12.00 ч. Това съобщиха от пресцентъра на агенцията "Пътна инфраструктура".

Ограничението е за участъка от км 155+114 (кръстовище с общинския път за кв. "Етъра") до км 184+100 (Габрово-гр. Шипка) и по третокласния път между връх Шипка и връх Бузлуджа. Алтернативният маршрут за движение на МПС над 3,5 тона е през Прохода на републиката.