Разпечатаха тавана на Атанаска, обвинена за убийството на малката Алекс
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Август 2014 20:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Разпечатаха тавана на Атанаска, обвинена за убийството на малката Алекс

/КРОСС/ Таванското помещение, в което на 11 април беше намерено тялото на 8-годишната Александра Веселинова, наскоро е било разпечатано от разследващите за извършване на нов оглед, научи „24 часа".
Решението било взето след показанията, които обвиняемата за убийството - 39-годишната Атанаска Георгиева, даде през юни. Георгиева беше разпитана по нейно желание, което тя е изразила пред адвоката си Благой Потеров.
Обвиенната за удушаването на Алекс е представила версията, според която момиченцето е убито от мъж. Тя обаче го знаела само по прякор, не го описва как изглежда, обяснява, че не го е запомнила.
Неизвестният извършител насилил самата Атанаска и това станало отново в квартирата.
При огледа са търсени биологични следи от пребиваването на друг човек на тавана, включително и от евентуален сексуален акт, но според запознати нищо не е намерено.
В квартирата на Атанаска, която всъщност е била наета от майка й Светлана, е запечатана още след първите следствени действия. Лепенките стояли непокътнати, т.е. никой не би трябвало да е влизал в нея. Мястото е точно над апартамента на семейството на Алекс.
Разследващи засега не намират доказателства за версията, че тялото на малката е било преместено с чувал от друго място и качено в квартирата й на таванския етаж. Според обвиняемата това станало на 11 април, след първото претърсване на мансардата с обучено куче, когато през цялото време в жилището на Тодорови имаше полиция, а пред входа стояха журналисти.
В новите показания на Атанаска е намесен и полицай, който й внушил, че трупа на детето е под леглото и затова тя е посочила това място.
Тялото на момиченцето бе намерено сред бохчи багаж под матрака на единичното легло, където е спяла обвиняемата.
Междувременно във фейсбук се появи група „Искаме истината за Алекс и Атанаска", създадена от сестрата на Атанаска - Северина. В описанието й се казва:
„Това е група за споделяне на мнения относно убийството на малката Алекс от Поморие , както и обвинената за това деяние Атанаска.
Групата е за всички. Всеки е добре дошъл.Тук е мястото за обсъждане на тази тема , а именно убийството на Алекс и обвинената Атанаска. Нека изясним истината."
След поредица публикации в профила си още през юни Северина е била привикана в прокуратурата. Там е трябвало да подпише протокол, с който я предупреждават да не разгласява факти от разследването.
Досъдебното производство за убийството на момиченцето от Поморие не е приключило. Не са готови част от поръчаните експертизи.