Шаренкова: Не трябва да има министър на изборите
Секция: ПОЛИТИКА
12 Август 2014 08:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шаренкова: Не трябва да има министър на изборите

/КРОСС/ "В декларацията си „Протестна мрежа" отчита необходимостта от такава длъжност щом президентът Плевнелиев е решил, но от друга страна г-жа Медарова не успя да оправдае доверието и очакването за безупречен професионализъм." Това заяви в студиото на БТВ Асен Генов от „Протестна мрежа" относно отстраняването на министъра за изборите.

Според политика от БСП Светлана Шаренкова специален министър, който би трябвало да следи изборите не трябва. Цялото служебно правителство се избира за това.

Журналистът Петьо Блъсков се съгласи с нея и допълни, че е смешно да има министър за изборите, когато цялото правителство е избрано, за да проведе избори.

„Свободата на волеизявлението и правото на изразяване на политическо несъгласие под всякакви форми е заложено в Конституцията. Ако една значителна група хора изразяват своето недоволство в продължение на 420 това не може в никакъв случай да бъде наричан консомолски ентусиазъм. От „Протестна мрежа" си позволяваме да формираме искания, отговарящи на исканията на голяма част от гражданите", заяви Асен Генов.

Светлана Шаренкова коментира, че журналистите създали идеята, че всичко в тази държава е свързано с корпоративни, олигархични интереси и има задкулисие.