Разследват скандал с голи снимки на общински сайт
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Август 2014 20:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Разследват скандал с голи снимки на общински сайт

Велико Търново /КРОСС/ Сигнал до полицията и прокуратурата в Търново във връзка със злонамерена хакерска атака на общинския сайт, е внесъл председателят на местния общински съвет Николай Ашиков.
На официалната страница на община Велико Търново в сряда по обяд се появили фалшиви голи снимки на жена, чието лице е заличено, а в текста към тях се твърди, че е секретарката на местния парламент. Дамата позирала само по булчински воал и бели чорапи. Системните администратори на кметството побързали да изтрият фотосите, но те вече са копирани и се въртят в интернет.
По сайтовете се появи информация, че фотосите са изтекли в мрежата като отмъщение на сватбен фотограф, който поискал по-голяма сума за заснемане на тържеството, но булката отказала да плати.
Визираната в компромата общинарка твърди, че не е тя на въпросните снимки, съобщи "24 часа".
"Не мога да си представя колко далеч от нормалността трябва да бъде човек, за да измисли подобна глупост. Не искам и да гадая какво биха могли да целят авторите на тази лъжа и искрено се надявам да е просто безобидна, макар и груба шега", казва в разпространена позиция до медиите Диляна Теодосиева.
Атрактивната дама от 3 години работи в общинския съвет и на 1 юни наистина правила сватба в Арбанаси, но се кълне, че пред никого не е позирала гола. "Ще търся правата си и ще настоявам всеки, споменал името ми, или по друг начин свързал мен с тази грозна скалъпена история, да си понесе отговорността", категорична е Диляна.
"Настояваме да се установи кой е качил фалшивите снимки, защото целта е да се злепостави институцията", каза председателят на общинския съвет Николай Ашиков.