Спират паяците по морето
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Август 2014 16:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Спират паяците по морето

/КРОСС/ Спират от движение паяците по морето, след като проверка установи, че те не са минали технически преглед.
Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) направи масова проверка, предизвикана от зачестили сигнали за коли, повредени при товарене или разтоварване.
Проверката за техническа изправност е извършена от четири екипа на ДАМТН в Бургас, Свети Влас, Слънчев бряг и Несебър. Установено е, че товарозахващащите приспособления на паяците не са регистрирани и съответно - не са минали технически преглед.
"По българското законодателство това е основателна причина за спирането им, докато не бъдат регистрирани и не минат на технически преглед", категоричен е председателят на ДАМТН Стефан Цанков, който участваше в проверката.
По думите му са открити множество масови нарушения в документацията и изправността на паяците. Затова според него спирането им е наложително, защото в момента никой не може да гарантира, че те не са потенциално опасни.
В резултат на проверката бяха съставени 6 акта за административно нарушение, в това число и на общини. Ще бъдат наложени и глоби, които се движат в диапазона от 100 до 2000 лв., в зависимост от степента на нарушението, съобщи Нова телевизия.
Всички паяци в страната ще бъдат проверени, защото такъв проблем вероятно има и в останалите градове, категоричен е Цанков.