Украйна - войната на олигарсите: Част II - Игор Коломойски - гърмящата смес
Секция: Коментари
18 Август 2014 11:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Украйна - войната на олигарсите: Част II - Игор Коломойски - гърмящата смес

/КРОСС/ Израелско-украински бизнес, еврейска кръв, украинска „мова" и приятелство с „десен сектор" - не е ли това опасен микс, коктейл „Молотов"? Запознайте се, но отдалеч- Игор Коломойски!

Автор: Марин Тенев

В Украйна той определено се оценява като най-опасният човек в страната (казва Сергей Висоцки от Киев -влиятелен журналист -колумнист на сайт Liga.net и уважаван анализатор от западни СМИ). Коломойски обявява война на колегите си конкуренти - донбаските олигарси. В качеството си на днепропетровски губернатор, на срещата с журналисти в областната администрация, заявява: "Днес държавата е просто длъжна да конфискува имоти, коли, акции на поддръжници на „сепаратизма"....,"на всички онези, които финансират и продължават да финансират тероризма в страната."

Въпреки, че изказването му се отнася до неназован "спонсор на сепаратизма", всъщност става дума за "Ukrtelecom", която е собственост на Ринат Ахметов. Да, обвинения за финансиране на „сепаратизъм" прозвучаха не само срещу него, но и към най-важните бизнесмени в Донецк и Луганск.

Ето какво казва Николай Левченко, ръководител на Партията на регионите в Донецк: "Подобни твърдения са направени в гняв от чувство за безполезност и предчувствие за неизбежно трагичен край. Хората с кръв по ръцете си не могат да живеят щастливо след това. Той със сигурност ще се опита да изтъргува с Киев своето, зад гърба му е неговата собствена армия - около пет хиляди мъже неговият батальон "Днепър" - незаконна въоръжена формация".

Любопитното е, че тази характеристика е известна на Коломойски , той не оспорва подобни твърдения.За него е гордост да бъде считан толкова опасен.

Ние започваме с информация за състоянието. Първата оценка според списанието Форбс: Днепропетровския „владетел" има състояние 1,8 милиарда долара. Това означава, че той е в топ три на най-богатите хора в Украйна. Предмета на дейността на бизнес групата "Приват" обобщава всичко: петролната индустрия, самолетостроене, авиокомпании, банки... . Групата счита единодушно да бъде непублична, непрозрачна в страната. Игор Коломойски започва правене на бизнес през последните 20 години и оттогава спазва абсолютна непрозрачност на целия си бизнес.

Засега "частния Игор", както мнозина го наричат, повтаря в определен етап пътя, който веднъж бе извървян от бизнесмена Павло Лазаренко: от министър-председател, а след това след серия от "лудории и скокове" - къде?Правилно си спомняте, драги читателю - в американски затвор.

"Изглежда, че създаването на популярността на военен губернатор на Днепропетровск осигурява основата за формирането на собствена армия. И ако там е установен феодален център, въз основа на една армия и власт, разчитайки на милиция лоялна към него, Коломойски може да се превърне в гробокопач на властите в Киев и може да създаде голям проблем за президента. Мисля, че Порошенко разбира това.Същите тези батальони може да се насочат към Киев, както напоследък заплашват активистите на „десен сектор" (разбирай Коломойски). В Днепропетровск има хора, които твърдят, че управителя -олигарх е един от тези хора, които са отговорни за подстрекаване на войната",казва анализаторът Костя Бондаренко.

Напоследък има съмнения за участието му в неотдавнашната трагедия с малайзийския "Боинг", отнел живота на 300 души от различни страни. Няколко авторитетни източници в Полша, Русия, Германия, позовавайки се на добре информирани специалисти, свързват Коломойски с трагедията на "Боинга", разбил се близо до Донецк.Разбира се, доказателства за това не са събрани още.

Между другото, Коломойски е сред онези, които утвърждават идеята за Украйна „от Балканите до Волга"...Би следвало да се запитаме: Как така от Балканите?!

По време на работното посещение на президента на Украйна Петро Порошенко в Донецката област, той открито му заяви, че никога няма да се подчини на идеята за примирие, че неговата армията ще довърши тези "сепаратисти ", казва нашият източник.

"Неговата армия" ​​- това не са само думи. Дори антируски настроените чуждестранни наблюдатели са възмутени от неговите садистични главорези. Командирите на батальони „Днепър" и "Донбас" със знанието на шефа ха СБУ Наливайченко участват в търговията с органи. В социалните мрежи се появи кореспонденция на адвоката на Юлия Тимошенко Серхий Власенко с "немски хирург" Олга (Olga Wieber) и командирът на батальона "Донбас".

В украинските медии редовно се публикува информация по проблемите, свързани с лечението на ранени войници по време на АТО. Там са и многобройните доклади за обезобразени и без вътрешни органи тела, намерени на бойното поле и в жилища от селищата, където се провежда ATO . На 19 юни служител от милицията в Луганск докладва, че при много от мъртвите, които са намерени след стрелбата, не е имало вътрешни органи. Служителят прави предположение, че в ръководството на ATО процъфтява бизнес- търговия на органи.

Но да завършим с друга информация : на 7 юли политически експерт, ветеран от контраразузнаването за специални поръчки "Shabak", Aлекс Гройсман заявява, че Koломойски може да даде обещаната земя на евреите.Земята в Украйна.

Ето какво споделя Гройсман."Украйна - като историческа родина на много поколения израелци, може да се превърне в новата "Обетована Земя". Тук можем да разчитаме на подкрепата на местната диаспора. На първо място-Днепропетровската .Това трябва да се има в предвид! Действителният ход на събитията в Украйна може да направи така, че Игор Коломойски да поеме отговорност за цялата страна. И в този случай поддръжката на милионите едноверци, които са в състояние с оръжие в ръцете да защитят земята си, би била възможна."

Ха сега де! Нито повече, нито по-малко. Вече по-ясни ли стават плановете на САЩ относно Украйна? Бедни, бедни украинецо...загинал в „неравна битка" с „руските окупатори!"