МВР е подслушвало редовно Танов по време на разговора с Борисов
Секция: ПОЛИТИКА
19 Август 2014 08:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МВР е подслушвало редовно Танов по време на разговора с Борисов

/КРОСС/ "Ноември 2009 година след проверка на митниците в склад на Мишо Бирата са установени нарушения и той е затворен. След това с решение на Софийския апелативен съд от 9 март 2014 година процедурата е спряна и всъщност от тази дата той отново е можел да извършва дейност." Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" адвокат Марин Марковски.

"Въпросни разговор, записан на СРС-та между Ваньо Танов и тогавашния премиер Бойко Борисов относно Мишо Бирата, е на 13 март и всъщност тогава бизнесменът е можел да извършва дейност и искането на премиера към директора на митниците е било законно, защото Михаил Михов е искал отново да може да развива дейност, нещо, което съдът вече му е бил позволил", каза още той.

Адвокат Марковски отбеляза, че Бойко Борисов е бил разпитван по случая като свидетел като разпитите са били извършвани абсолютно както е предписано по закон, с всички необходими въпроси. "Но той никога не е бил обвиняем по случая", добави адвокатът.

Експертизите установиха, че действително на 13 март са били проведени разговори между Ваньо Танов, Бойко Борисов, както и на други лица, но също така е установено, че част от записите са с различна честота, тоест някаква част от изреченията в тях са били вмъкнати по някакъв начин. Проверката обаче не успя да установи със сигурност коя част от записите как е била вмъкната, добави адвокатът.

"По това време Ваньо Танов е бил обект на проверка от страна на службите и именно затова са били правени тези СРС-та. По закон след като времето за проверката изтече и когато записите бъдат прослушани, ако те не установят нарушения те биват унищожавани. Така че в случая имаме наслагване на законни СРС-та с незаконно дублирани записи", каза адвокат Марковски.

По отношение на делото за смъртта на Чакъра той отбеляза, че то също е прекратено, понеже няма данни за извършено престъпление.