Докато в Украйна бушува война, жената на Порошенко се снима за модно списание
Секция: Коментари
19 Август 2014 10:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Докато в Украйна бушува война, жената на Порошенко се снима за модно списание

/КРОСС/ Първата дама на Украйна проведе шестчасова фотосесия за сп. ELLE, специално заради която пристигна фотограф от Англия

За някои в Украйна е война, а за други животът продължава да тече с пълна сила. Първата дама на Украйна може би трябва да се позамисли повече за съдбата на мъжа си, под ръководството на когото е цялата държава, разпокъсана от политически противоречия, потънала  в кръв и икономически проблеми. Болшинството експерти прогнозират, че Порошенко няма дълго да се застои на президентския пост. А Марина Порошенко в същото време си прекарва времето доста приятно и далеч не в размисли за съдбата на родината. Вместо да съпровожда мъжа си във визитите зад граница (днешният президент на Украйна не е много канен на такива, пък и самият той не се отдалечава много от Киев), Марина Порошенко реши да се снима за украинското издание на модното списание ELLE. Интервюто с първата дама на Украйна ще излезе в септемврийския брой, но редакцията на изданието още от сега рекламира броя, примамвайки читателите.

Разбира се, снимките на Марина Порошенко са на първа страница на списанието.

„Украинците с голямо уважение посрещнаха новата първа дама на страната – Марина Порошенко. Тя е сред тези героини, които са достойни за гордост. Идеята да се направи интервю и фотосесия с Марина Порошенко бе посрещната горещо в редакцията на изданието, и ние с особен ентусиазъм се заехме с нейното реализиране”, пише главният редактор на списанието Соня Забуга.

В редакцията дълго обмисляли по какъв начин да представят мадам Порошенко. „Вдъхнови ни опитът на колегите, които са правили фотосесиите на Карла Бруни – Саркози и Мишел Обама”, признава художественият редактор на изданието Олга Тополницкая.

Фотосесията на мадам Порошенко се проведе далеч от Майдана. И това е напълно логично. Нали именно Майданът доведе на власт мъжа й и по този начин я направи първа дама.

Само че на Майдана не е никак бляскаво. Затова снимките на Марина Порошенко се проведоха в историческа сграда (сега правителствена резиденция) в самия център на Киев. Сградата е наричана от местните „Къщата с химерите”.

„Там е невероятно колоритно. Гениалният архитект Городецки е създал шедьовър, който не може да не вдъхновява. И, разбира се, това е страхотна снимачна площадка, особено подходяща за фотосесия на първата дама”, споделя заместник главният редактор на списанието Рита Мороз.

Марина Порошенко пристигнала на снимките с двете си дъщери Евгения и Александра, които участвали в един от снимачните сюжети. Специално за фотосесията пристига известният лондонски фотограф Хайф Уолърс Олсън, а самите снимки продължили шест часа.

Бляскавата фотосесия се състояла на 27 юни, денят в който Украйна и Европейският Съюз подписаха договора за асоцииране.

В същото това време…

Луганск се превърна във втори Припят

Луганск се превърна в поредния град-призрак, само че с тази разлика, че е все още населен. Разрушени многоетажни блокове, изпочупени и изоставени магазини, навсякъде осколки и разкрушен асфалт…

„Всеки ден излизам на двора и не вярвам на очите си: гледката е като от снимачна площадка на филм за катастрофа! На улицата лежат тела, покрити с чаршафи и оставени под палещото слънце. В града се носи отвратителна миризма. А само преди година Луганск се славеше като града на цветята…”, пише в социалната мрежа жителка на града.