Снимат високобюджетен руски филм у нас
Секция: КУЛТУРА
21 Август 2014 10:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Снимат високобюджетен руски филм у нас

/КРОСС/ Снимките на най-високобюджетния руски филмов проект – фентъзи мелодрамата „Дракони“ по романа на фантастите Сергей и Марина Дяченко, започнаха в България, съобщи агенция ИТАР-ТАСС, позовавайки се на пресслужбата на кинокомпанията BAZELEVS. Продуцент на лентата е прочутият Тимур Бекмамбетов.

Главната роля във филма за любовта между човека-дракон и отвлечената от него княгиня ще изпълни моделът Матвей Ликов – син на известния руски актьор Александър Ликов („Турски гамбит“). Ролята ще бъде дебют за младия Матвей на големия екран. „Той е идеален за образа – има извънземна външност: от една страна изглежда агресивен, но е достатъчно само да се усмихне, за да засияе отвътре“, хвали го Бекмамбетов.

Според сюжета драконът похищава княжна Мирослава в разгара на сватбата й и я отнася в своя замък на острова. В ролята на възлюбената ще се превъплъти младата актриса Мария Поезжаева.

Над филма работи екип опитни руски кинематографисти, но режисьорът Индар Джендубаев също е дебютант. Той е бил втори режисьор в холивудския проект на Тимур Бекмамбетов “Ейбрахам Линкълн: Ловецът на вампири“. Според креативния продуцент на „Дракони“ Игор Цай, изборът на неговата кандидатура съвсем не е случаен. „Това е съзнателно решение: искахме историята, ориентирана преди всичко към тийнейджърската публика, да бъде снимана от млад режисьор, и Индар отлично ще се справи с това“.

С визуалната страна на филма ще се заемат операторът Сергей Трофимов (“Нощна стража“, „Дневна стража“, „Ирония на съдбата: продължението“, „Черната мълния“ и др.) и художник-постановчикът Григорий Пушкин (“9та рота”).

Снимките в България ще продължат до 26 септември, а след това екипът ще възобнови работа през декември в Москва. Руската премиера на филма е планирана за есента на 2015 г.