Задигнали БМВ-то на Сарафов
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Август 2014 20:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задигнали БМВ-то на Сарафов

София /КРОСС/ Колата на зам. главния прокурор Борислав Сарафов е била открадната на 30 май и не е открита досега, стана ясно днес. Той самият потвърди за кражбата и допълни, че е подал жалба в полицията.
БМВ-то е било паркирано предната вечер пред блока, в който магистратът живее със семейството си. Когато следващата сутрин съпругата на Сарафов тръгнала за работа, видяла, че колата я няма пред блока.
Кражбата е била извършена ден след като бе четена присъдата на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. На 29 април той бе осъден на 4 г. затвор. На въпрос дали свързва посегателството с това дело или въобще с работата си, Сарафов бе лаконичен: "Отдавам го на случайно съвпадение на обстоятелствата. Не вярвам да е свързано с работата ми и не съм привърженик на конспиративните теории."
Тъй като в беемвето е имало застрахователни документи, крадците са разбрали чий е автомобилът, но това явно не ги е изплашило.
Колата е била на 6,5 г. и на 63 000 км, добре поддържана и комплектувана по думите на Борислав Сарафов. Регистрирана е била на негово име.
Според полицаи автомобилът отдавна е разглобен на части и шансовете да бъде разкрита кражбата са нулеви. Утешение за зам. главния прокурор е, че автомобилът е бил застрахован и той трябва да получи обезщетение, пише "24 часа".