Бареков иска четири мандата от Югозапада
Секция: ПОЛИТИКА
21 Август 2014 21:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бареков иска четири мандата от Югозапада

/КРОСС/ Два мандата от Благоевград, един от Кюстендил и един от Перник. Така лидерът на лидерът на "България без цензура" Николай Бареков формулира целите на партията по време на среща с областните и общинските ръководства на ББЦ от Югозападна България.
Това, според Бареков, е програма минимум. В Благоевградска област резултатът, който ББЦ постигна по време на последните европейски избори беше най-добър. "Това не се дължи толкова на сътрудничеството с ВМРО, а на факта, че тук хората са по-серт и искат промяна. Много добър резултат постигнахме и в Северозападна България, но там причината е в беднотията в регионат, посочи лидерът на ББЦ.
Формацията ще започне кампанията си малко по-рано, обяви той. Нейното начало реално ще даде конгресът на партията във Варна. След това ББЦ ще продължи с посещения в отделните региони.
Според последни социологически изследвания, цитирани от Бареков, четири формации имат шансове за влизане в следващия парламент - ГЕРБ, БСП, ДПС и ББЦ. На ръба са Реформаторският блок, но заради липсата на финанси и невъзможност да си направят кампания, влизането им става невъзможно, а останалите формации са под чертата. Най-важното, според него, е че ББЦ е единствената партия, която е алтернатива на статуквото. "Освен нас други няма", заключи лидерът на ББЦ. В страната има отрезвяване, каза още Бареков. Доказателство за това, е че само 21 партии и коалиции са изявили желание да се явят във вота.
Имайте доверие в мен и в себе си, каза лидерът на ББЦ. "Знайте, че мачът не свършва на 5-ти октомври. След тази дата нещата за ББЦ тепърва ще предстоят", каза Бареков.
В момента работи група, която прави програмата на партията. Тя ще бъде представена на конгреса във Варна в края на месеца. В понеделник тя ще се представи за одобрение и от коалиционния съвет.
Лидерът на ББЦ Николай Бареков отрече информациите, че областният председател на формацията
Рашко Динков е напуснал партията. Това не отговаря на истината, категоричен беше той.