Наливното мляко по пазарите е негодно за консумация
Секция: Здраве
22 Август 2014 09:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Наливното мляко по пазарите е негодно за консумация

/КРОСС/ Температурата, при която трябва да се съхранява прясното мляко от производителя до вкъщи е между 2 и 6 градуса. Температурата в един автомобилен багажник, в какъвто се продава прясно мляко по пазарите, обаче съвсем не е такава, съобщава Нова телевизия.

Само за час броя на микроорганизмите в прясното мляко могат да се удвоят, ако то е изложено на високи температури. Това обаче съвсем не притеснява някои търговци, които въпреки жегата, използват за витрина багажника на колите си.

Млякото от таквиа места не е годно за консумация, защото в едната от пробите боря на микроорганизмите е 60 пъти над нормата, а в другата 40 пъти. Два пъти над нормата пък са соматичните клетки, които показват какво е здравословното състояние на животното, показват резултати от изследане на телевизията.

Според експертите е задължително такива продукти да не се купуват от нерегламентирани обекти. Ако все пак държим да си купим домашно прясно мляко, експертите от Агенцията по безопасност на храните съветват да се обърнем към млекоматите, където млякото е от селектирани и контролирани ферми.