Хероин за 3 млн. лв. разкриха митническите служители на Капитан Андреево
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Август 2014 13:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хероин за 3 млн. лв. разкриха митническите служители на Капитан Андреево

/КРОСС/ Служители на Агенция „Митници" и Държавна агенция „Национална сигурност" под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Хасково проведоха специализирана операция за противодействие на трафик на наркотични вещества от Турция за Холандия.

При щателна митническа проверка на ГКПП „Капитан Андреево на микробус с българска регистрация, влизащ на територията на България от Турция, в тайник под задната седалка митническите служители откриват 60 пакета, увити в кафяво тиксо. Пакетите съдържат бежово прахообразно вещество, което при извършения полеви наркотест е реагирало на хероин.

Общото количество на откритото наркотично вещество е 31,380 кг. По цени на съдопроизводството стойността му е близо 3 млн. лв.

За 24 часа е задържан водачът на микробуса - български гражданин. На лицето е повдигнато обвинение по чл. 242 ал. 4 вр. ал. 2 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража".

Във връзка с образуваното досъдебно производство при последващи действия на територията на София са задържани двама чужди граждани с установена съпричастност към престъплението. Наложена им е мярка за неотклонение „задържане под стража" за срок до 24 часа и им е повдигнато обвинение.