Пощите с нов шеф
Секция: ПОЛИТИКА
22 Август 2014 18:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пощите с нов шеф

София /КРОСС/ Министърът на транспорта информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова назначи за главен изпълнителен директор на „Български пощи" ЕАД Станислав Дочев. Той има дългогодишен опит в сферата на логистиката, а от 2010 г. работи в държавното дружество. Заемал е поста заместник-изпълнителен директор на Български пощи, а в периода 05.2012 - 02.2014 г. е директор на „Специализирано поделение" EMS/BULPOST, което отговаря за куриерските услуги. Завършил е испанска филология в СУ „Св. Климент охридски" и има придобита магистърска степен по външна търговия и право в Института за следдипломна квалификация към УНСС. Владее испански, английски и руски език.
С друга заповед на министър Николина Ангелкова, Николай Найденов е включен в състава на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ" ЕАД. Той заема мястото на Анелия Крушкова.
Николай Найденов е юрист, като последователно е работил в Министерството на правосъдието, Министерството на вътрешните работи и „Информационно обслужване" АД. В периода 2013 - 2014 г. е заместник-председател на борда на директорите на „Холдинг БДЖ" ЕАД. Завършил е право в Академията на МВР. Има две магистратури - „Финансов и банков мениджмънт", придобита в Института за следдипломна квалификация към УНСС и „Управление и развитие на човешките ресурси" - в Нов български университет. Владее английски и руски език.