Борисов: Служебното правителство незабавно да започне процедури за нов дълг
Секция: ПОЛИТИКА
25 Август 2014 14:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов: Служебното правителство незабавно да започне процедури за нов дълг

/КРОСС/ "Служебното правителство незабавно да започне процедури за теглене на нов държавен дълг. Да изкараме до края на 2014 г., е огромно предизвикателство. А да изкласим през 2015 г. е невероятно умение." Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията.

"Всеки може да обещава много, но пари няма. Гръмко е да се говори за програми. Всеки може да напише на един лист всичките си хубави сънища, но това става с пари, а такива няма", заяви Борисов.

"Януари месец ще се озовем в ликвидна криза. Искам тези, които гласуват за нас да знаят колко трудно е положението в държавата. Да се вържат двата края до края на годината ще бъде много трудно, дори невъзможно. Ние ще предоставим целия си експертен потенциал, за да се опитаме да подобрим ситуацията", каза още лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов обяви, че дупката в бюджета е огромна. По данни на неговите експерти 3,8 е фискалният резерв към момента и допълни, че толкова нисък никога не е бил.

От ГЕРБ посочиха, че трябва да се търсят спешни решения как дефицитът да бъде запълнен, а необходимият външен дълг, който ни е необходим е в размер на 4 милиарда лева.