Три дни празници в Долината на тракийските царе
Секция: КУЛТУРА
25 Август 2014 15:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Три дни празници в Долината на тракийските царе

/КРОСС/За 9-та година в Казанлък ще се проведат Празниците в Долината на тракийските царе, посветени на тракийската култура.

Тази година празниците ще бъдат в дните 29, 30 и 31 август и ще привлекат както вниманието на учените с двудневната международна научна конференция „Проблеми и изследвания на тракийската култура, така и туристите и гостите на града с многообразието от събития като тракийски стан, боди арт, ревю на тракийски облекла и дегустация на вино, артфест мултимедия и нови впечатляващи спектакли.

Носителят на наградата на името на проф. Александър Фол както винаги ще бъде обявен на официалното откриване на празниците, което е предвидено на 29 август, петък, от 20.30 часа пред Община Казанлък.

Празници в Долината на тракийските царе - програма 2014 г.:

29.08.2014 г. (петък)

12.30 ч. - „Древна Тракия - врата към безсмъртието" - премиера на дигитален филм - ИМ "Искра"

13.30 ч. - „Проблеми и изследвания на тракийската култура" - Откриване на международна научна конференция участие - ИМ "Искра"

17.30 ч. - „Тракийско въоръжение от I хил.пр. Хр." - откриване на изложба от фонда на РИМ гр.Шумен - ИМ "Искра"

18.00 ч. - „Панаир на тракийските занаяти" - откриване - Ул. "Искра"

20.30 ч. - Официално откриване на IX издание на „Празници в Долината на тракийските царе"; Връчване на награда „Проф. Александър Фол" за 2014 г.; „Новите траки" - мултимедиен спектакъл с илюминации, посветен на тракийската цивилизация и уникално наследство с участието на група „Вакали" и школа „Бага-Тур" - Пред
Община Казанлък

30.08.2014 г. (събота)

9.30 ч. - „Проблеми и изследвания на тракийската култура" - втора сесия на научната конференция - ИМ "Искра"

10.00 ч. - 20.00 ч. - „Тракийски стан" - демонстрация на тракийски бойни изкуства с участието на школа „Бага-Тур" - Парк „Северен"

18.00 ч. - Бодиарт „Тракийски мотиви от Долината на розите" - Пл. "Севтополис"

19.00 ч. - Стрийт парад „Обединени в многообразието" - По маршрут

20.00 ч. - Ревю на тракийско облекло с дегустация на тракийско вино; Възстановка на тракийски ритуал „Почит към природата" - Пл."Севтополис"

20.00 ч. - „Артфест мултимедия" - творческа интерпретация от фотограф-художници на забележителностите на региона - Парк "Тюлбето"

31.08.2014 г. (неделя)

11.00 ч. - „Казанлък - град на траките" - изложба на школата по изкуства „Ренина" към НЧ "Възродена Искра" - Обществена колекция; Анимации за деца - „Шипковата къща"

18.00 ч. - Концерт на читалищни и младежки състави - Пл. "Севтополис"