LG първи предлагат 4К OLED телевизор
Секция: Технологии
25 Август 2014 16:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
LG първи предлагат 4К OLED телевизор

/КРОСС/ От LG Electronics (LG) обявиха, че стартират продажбите на първия в света OLED телевизор с 4К резолюция (3840x2160 пиксела). Той се предлага в размери 77 и 66 инча (модели 77EG9700 и 65EC9700). Тези модели са снабдени с най-добрата дисплей технология на пазара - извит панел от органични светлодиоди и UltraHD качество. LG 4K OLED телевизорът изтъква превъзходството на OLED пред обикновените дисплеи, предоставяйки изживяване, което е не далеч от невероятното. Казано просто, LG 4K OLED е бъдещето на телевизията.
LG 4K OLED притежава модернистичен панел, разработен от LG Display с четири цветен пиксел и WRGB технология. 33-те милиона субпиксела, изобразяващи най-реалистични цветове и безкраен контраст, предават на зрителите усещане, че наблюдават нещо, случващо се на живо пред очите им. С по-богатите си, по-ярки и естествени цветове, самостоятелно светещите пиксели гарантират дълбоки нюанси на черното, а бързата реакция помага на телевизора да предава безпогрешно движения без трептене или размазване на образа.

„LG 4K OLED телевизорът е върха на технологичните постижения и нова парадигма, която ще промени изцяло следващото поколение телевизори.", каза Хюн-хой Ха, президент и главен изпълнителен директор на LG Home Entertainment company. "Това е революционна стъпка в технологиите за дисплей, а OLED ще изиграе огромна роля в промяната на индустрията. Уверено казвам, че 4K OLED е следващата голяма иновация".
Снабден с листообразна стойка, тънкият и извит екран на LG 4K OLED телевизора е едновременно стилен и кинематографичен. За по-голямо удобство, LG 65EC9700 и 77EG9700 могат да бъдат монтирани и на стената. Многоканалната ULTRA SURROUND звукова система на LG предоставя аудио преживяване, което не отстъпва на висококачествената картина. Създадена в сътрудничество със световно известните аудио експерти от Harman Kardon, ULTRA SURROUND системата на LG създава богата и детайлна среда, която подсилва зрителското усещане, потапяйки ни в картините от екрана.
LG 4K OLED печели награда Best of Innovations от тазгодишното изложение CES (Consumer Electronics Show). Телевизорът работи с лесната за ползване webOS платформа, предлагаща редица функционалности, развити от идеята за опростена свързаност с външни устройства. Системата webOS наскоро получи и признание от престижната EISA (European Imaging and Sound Association) за своя изключително интуитивен потребителски интерфейс.

„OLED телевизорите се очаква да изпреварят LCD по продажби в следващите няколко години. Никоя компания не е по-добре подготвена за това от LG", добави господин Ха. „Предимствата на OLED са очевидни. Няма влошаване на качеството на картината или проблеми с размазване, изкривяване или размиване на цветове. LG 4K OLED телевизорът осигурява превъзходно качество за потребителите по отношение на възпроизвеждане на цветовете, контраст, детайлност на картината и ъгъл на видимост".
В Корея LG започва да приема поръчки за своите 65 и 77 инчови LG 4K OLED още тази седмица, като скоро този тип телевизори ще бъдат налични и на пазарите в Северна Америка и Европа. Посетителите на IFA могат да видят и изпробват LG 4K OLED телевизорите, като в периода от 05 до 10 септември посетят зала 11.2 на Експоцентъра в Берлин.