Бившият шеф на отбраната ще води листа на ДПС
Секция: ПОЛИТИКА
26 Август 2014 20:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бившият шеф на отбраната ще води листа на ДПС

/КРОСС/ Бившият началник на отбраната ген. Симеон Симеонов ще оглави листата на ДПС в 24-ти МИР в София, научи „Преса". Симеонов заемаше най-висшата военна длъжност до 30 юни т.г., когато изтече мандатът му и той премина в запаса. Едно от лицата на февруарските протести - флейтистът Кристиян Коев, повежда в Перник.
От движението залагат на атрактивни имена и в другите столични листи. Бившият финансов министър Петър Чобанов ще е начело в 25-и МИР и в Монтана, а професорът по синтаксис Мариана Георгиева, която оглавяваше спортното ведомство, е първа в 23-ти МИР в София и втора в Пазарджик, което също е избираемо място.
Екоминистърът Станислав Анастасов е начело във Видин, зам.-министърът на инвестиционното проектиране Джейхан Ибрямов - в Ловеч. Лидерът на партията Лютви Местан отново ще води в Кърджали и Хасково. Две първи места ще имат и депутатите Делян Пеевски (в Пазарджик и Стара Загора) и Камен Костадинов (Враца и Шумен). Ромският активист Александър Методиев - Бат Сали, е първи в Кюстендил и втори в София-област. Още един ромски лидер - Илия Илиев от ДРОМ, ще води в Ямбол, той е втори в 25-и МИР.
Изненада има и в Разград. Областният председател и кмет на Цар Калоян Ахмед Ахмедов измества от челото бившия здравен министър Хасан Адемов.